cannabisolja

Recept med cannabisolja

Posted on Posted in Hälsa

Om man tycker att cannabisolja har en allt för bitter smak så kan det vara smart att blanda in oljan i maten. Det är viktigt att man alltid funderar på vilken dosering som gäller. Känner man sig osäker så är det bättre att börja med mindre doser för att sedan öka upp till rätt effekt. Här följer några enkla recept på hur man kan göra detta.

Cannabisolja till salladen

Många gånger när man äter sallad så brukar man hälla på olivolja, så varför inte istället använda sig av cannabisoljan. Det går utmärkt att ersätta dessa, vilket leder till en måltid som både är hälsosam och som ger en avslappnande effekt. Man bör hälla på oljan och blanda noggrant för att verkligen få ut rätt effekt av cannabisoljan. Genom att göra detta innan man börjar äta så har salladen och oljan kontakt under en längre tid och smakupplevelsen blir starkare. Läs mer på Cannabis-info.

Egengjord dressing/dipp med hjälp av cannabisolja

Eftersom vissa cannabisoljor har en tjockare konsistens så kan det fungera ypperligt att skapa sin egen dressing till salladen. Man ersätter då den normala oljan som man använder sig av och nyttjar cannabisoljan som bas för dressingen. Ett enkelt recept är att blanda ihop cannabisolja, grädde, citronsaft och socker till dessa ämnen skummar (på grund av fettet). Därefter så tillsätts senap som också blandas ut ordentligt i blandningen. Nu är det bara att smaksätta med salt och peppar, allt efter tycke. Enklare än så kan det inte bli!

Ett annat alternativ är att krydda med curry, paprikakorn eller andra örter. När det är dags att äta så bör dressingen inte dränka salladen, utan endast tillsättas på ytan av salladen. Se till att alltid hålla dressingen kall.

Smoothies med cannabisolja

Om man gillar att göra smoothies så kan det vara ett smart val att addera cannabisolja till detta. På så sätt går det hela tiden att variera smakerna utan att man tröttnar. Cannabisoljan kommer att ge smoothiesen en tjockare blandning och det kan vara en bra idée att därför hålla tillbaka lite på vattnet eller den sorts dryck som man använder sig av för att späda ut. Detta är ett sätt att få i sig cannabinoider, vilket ger den positiva effekten av cannabisoljan. Smoothiesen kommer garanterat att bli ännu mer hälsosam. För att blanda in cannabisoljan i smoothiesen så är det bara att göra som man alltid går tillväga. Det krävs alltså inte några speciella instruktioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *